Traiteur Bart Gevers Wommelgem: "De vraag naar warme maaltijden aan huis begint weer flink te stijgen"

Door de strengere coronamaatregelen krijgen traiteurs meer vragen om maaltijden bij mensen thuis te leveren. Heel wat mensen die bijvoorbeeld koken voor hun ouders, doet dat nu om veiligheidsredenen liever even niet. Ook bewoners van serviceflats doen vaker een beroep op een traiteur omdat sommige dienstencentra dicht zijn. Bij traiteur Bart Gevers uit Wommelgem is het alle hens aan dek.
Normaal bereidt de traiteur in Wommelgem zo'n 400 à 500 maaltijden per dag. Nu is dat al 20 procent meer en hij verwacht nog een forse stijging.

Bij traiteur Gevers in Wommelgem begint het personeel vroeger te werken. Anders krijgen ze het aantal maaltijden dat ze moeten leveren niet op tijd klaar. "Mensen die in normale omstandigheden koken voor hun ouders komen daar met de stijgende coronacjjfers liever even niet meer over de vloer, en dus worden wij gecontacteerd", vertelt Bart Gevers op Radio 2 Antwerpen. "We krijgen ook bestellingen van mensen uit serviceflats die niet meer in het dienstencentrum terecht kunnen voor hun maaltijd. Sommige van die centra hebben hun deuren namelijk weer gesloten.

Tijdens de eerste golf kreeg de traiteur tot de helft meer bestellingen. "Concreet betekende dat maaltijden voor 600 tot 700 personen, terwijl we anders voor 400 tot 500 personen moesten koken", legt Gevers uit. "Op dit moment zie ik het aantal bestellingen gestaag stijgen, we zitten nu al met een toename van 20 tot 30 procent.

Extra personeel

Om aan de toenemende vraag te voldoen, heeft Bart Gevers extra personeel aangeworven. "We beginnen ook vroeger te werken want we maken alles de dag zelf klaar", voegt hij er nog aan toe. "De meeste mensen krijgen hun eten koud geleverd op een porseleinen bord, ze moeten het dan enkel nog opwarmen. We zetten het eten aan de deur en hoeven dus niet binnen te komen. Als het echt niet anders kan, gaan we wel tot bij de mensen, maar doen we dat uiteraard met mondmasker en de nodige afstand."

Meest gelezen