Pixabay

Verenigingsleven in Zulte ligt 2 weken stil door vele coronabesmettingen

Het gemeentebestuur van Zulte vraagt alle verenigingen om vanaf vandaag tot 2 november alle activiteiten op te schorten. Het voorbije weekend kwamen er in Zulte 23 positieve testen binnen, en daarom wil de gemeente voorzichtig zijn. 

In Zulte zullen er de komende weken geen activiteiten meer plaatsvinden. Het gemeentebestuur maakt zich zorgen over het stijgend aantal coronabesmettingen en wil daarom op zeker spelen. De beslissing heeft grote gevolgen voor de verschillende verenigingen in Zulte, maar over het algemeen staan ook organisatoren achter de beperkingen.

Veel begrip

“Ik begrijp de beslissing heel goed”, vertelt Karlien Van Luchene van de KWB in Zulte. “Er zijn veel activiteiten die niet meer kunnen doorgaan. Zo stond er een viering rond ons 65-jarig bestaan op de planning, gaan we elke week fietsen en organiseren we veel kaartavonden. Dat moeten we nu allemaal afgelasten, maar het is beter zo.”

Ik sta achter de beslissing, in maart kreeg ik zelf corona en ik draag er nog elke dag de gevolgen van

“Onze kinderen zitten in de jeugdbeweging en in sportverenigingen. Ook dat wordt allemaal opgeschort. Maar nogmaals: ik sta achter de beslissing. In maart kreeg ik zelf corona, en ik draag er nog elke dag de gevolgen van. We moeten allemaal voorzichtig zijn.”  

kasto80

Meest gelezen