Gemeente Lille

Plaatselijke voetbalclubs in Lille fuseren tot KVC Lille United

In Lille gaan de twee voetbalclubs KFC Lille en VC Poederlee volgend jaar fuseren tot KVC Lille United. Er komt een volledig nieuwe infrastructuur in Poederlee, waar de nieuwe club vanaf het volgende seizoen zal spelen. "We zullen nog wel voetballen met beide elftallen",  zegt Jef Proost, voorzitter van KFC Lille. 

In Lille gaan de twee plaatselijke voetbalclubs KFC Lille en VC Poederlee fuseren. Samen worden ze KVC Lille United. De mondelinge overeenkomst is er al en volgende week zal het administratieve werk voor de fusie ook in orde gebracht worden. "De bedoeling is om het volgende voetbalseizoen al te fusioneren", zegt schepen van Sport Vincent Goossens (N-VA). "Eerst zal de nieuwe club nog voetballen in de oude infrastructuur in Lille, daarna verhuist de hele werking naar Poederlee aan de Heggelaan." 

Hopelijk gaan we in het nieuwe complex heel wat jeugd aantrekken

Jef Proost, voorzitter KFC Lille

De reden voor de fusie is onder andere de verslechterde infrastructuur van VC Poederlee. "Daardoor is alles in een stroomversnelling gekomen", vertelt Jef Proost, voorzitter van KFC Lille. "In Poederlee komt nu een nieuw complex. Ik hoop dat we daardoor heel wat jeugd gaan aantrekken." De gemeente wil het jeugdvoetbal dan ook ondersteunen. Er wordt zo'n half miljoen euro geïnvesteerd in de uitbouw van de jeugdopleiding Verenigd Lille (JOVL) binnen KVC Lille United. 

Gelukkig bestaat er geen rivaliteit tussen de twee ploegen en is iedereen tevreden met de fusie. "We blijven ook gewoon voetballen met beide elftallen", aldus Proost. Er zullen hierdoor dus geen spelers verhuizen naar de bank. Op de terreinen aan de Balsakker waar nu KFC Lille voetbalt en waar al een sporthal staat, zou op termijn ook een zwembad komen. De gemeente is daarvoor in gesprek met drie mogelijke kandidaten en hoopt dat het zwembad tegen 2024 de deuren kan openen. 

Meest gelezen