Belga Image

Wit-Gele Kruis in Limburg zoekt reserve verpleegkundigen

Het Wit-Gele Kruis in Limburg gaat een reservelijst opstellen met zorgkundigen en verpleegkundigen. Die mensen zouden dan kunnen invallen als er veel personeel ziek wordt. Het Wit-Gele Kruis wil zich voorbereiden, omdat er in het najaar sowieso meer zieken zijn en het risico nu nog groter is door corona. 

De cijfers over het aantal coronabesmettingen stijgen snel, en daar wil het Wit-Gele Kruis zich goed op voorbereiden. Ze gaan een reservelijst opstellen met zorgkundigen en verpleegkundigen, die kunnen invallen als er personeel ziek wordt. Er komen gepensioneerden, studenten en docenten in aanmerking. 

Als eerstelijnsorganisatie staan wij ook in de vuurlinie, een goede voorbereiding is noodzakelijk 

Nadja Vananroye, directeur Wit-Gele Kruis

“Op dit moment is er geen personeelstekort”, vertelt directeur Nadja Vananroye. “Het is een reserveplan. We hadden ons ook voorbereid tijdens de eerste golf, maar toen hebben we de lijst niet nodig gehad.” Niet enkel het Wit-Gele Kruis heeft hulp nodig, maar heel de zorgsector. “Als je verpleegkundige of zorgkundige bent, zullen ze je met open armen ontvangen.”

Meest gelezen