Hilde De Windt

107 Zelzaatse kinderen niet naar school tot aan herfstvakantie, door 2 besmettingen bij kinderopvang

In Zelzate mogen 107 kinderen tot aan de herfstvakantie niet naar school, nadat 2 begeleiders uit de gemeentelijke kinderopvang besmet zijn met het corona-virus. Ook de 28 andere personeelsleden en 6 stagiairs van de kinderopvang moeten in quarantaine, dus blijft de kinderopvang tijdelijk gesloten.

Bij het gemeentelijk kinderdagverblijf Villa WaPiWi in Zelzate blijken 2 begeleiders besmet met het coronavirus.  “De besmettingen worden als "cluster" beschouwd. Het is niet zeker dat beide besmettingen aan elkaar te linken zijn, maar het is ook niet uit te sluiten", zegt burgemeester van Zelzate Brent Meuleman (sp.a). 

Om verdere verspreiding van het virus te vermijden, heeft de gemeente maatregelen genomen: 28 andere personeelsleden, 6 stagiairs en 107 kinderen moeten 10 dagen in quarantaine, omdat zij de laatste 3 dagen aanwezig waren in de opvang. Villa WaPiWi zal ook 10 dagen gesloten blijven.  

Niet makkelijk voor veel gezinnen

"Ik besef dat deze maatregelen veel gezinnen treft. Het is niet voor iedereen even makkelijk om thuis te blijven bij de kinderen of om een alternatieve opvang te voorzien", geeft de burgemeester toe. "Ik zal zelf ook creatief moeten zijn, want mijn dochter gaat ook soms naar die opvang."

kasto80

Meest gelezen