Radio 2

24.000 kippen omgekomen bij stalbrand in Peer

Bij een brand in een grote kippenstal in Peer afgelopen nacht zijn 24.000 kippen omgekomen. Er kwamen twee brandweerkorpsen naar de kippenstal om de brand te blussen. In het dak zat ook asbest, maar de neerslag daarvan is beperkt gebleven tot de site zelf en wordt veilig opgeruimd. 

Bij een stalbrand bij een kippenkweker afgelopen nacht in de Achterstraat in Wijchmaal, in Peer, zijn 24.000 kippen omgekomen. De brandweer kwam ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De hulpdiensten gebruikten ook een drone om te zien waar de brandhaarden in de stallen precies waren. Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk. 

In het dak zat ook asbest, maar het puin van de brand is beperkt gebleven tot de site zelf. Aan de buren is gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. 

Meest gelezen