Corona houdt Antwerpsupporters niet tegen voor match in Bulgarije: "Geen ticket, maar willen toch zo dicht mogelijk bij onze club zijn"

Enkele Antwerpsupporters reisden naar Bulgarije om de eerste wedstrijd van Antwerp in de Europa League te volgen. De club speelt daar vanavond tegen de Bulgaarse ploeg Ludogorets. "We zijn toch al zeker met 7 supporters", zegt Hans Bressinck in "Start Je Dag". Door de corona-epidemie mogen bezoekende supporters nochtans het stadion niet in. "Er is wel nog via via met de voorzitter van Ludogorets gebeld, maar ze zijn bang om geschorst te worden door de UEFA."

"Een tweetal weken geleden was het hier nog altijd groene zone", steekt Bressinck van wal. "Dus we dachten dat het ideaal was om te gaan. Ik werk ook mee aan "De Vierkante Paal", een podcast over Antwerp, en dat zou wel een leuk verhaal zijn, want het is de eerste keer in jaren dat Antwerp nog eens in de poulefases zit van het Europees voetbal. En dan wil je zo dicht mogelijk bij je club zijn."

Met velen zijn ze niet: "Wij zijn met drie en we kwamen gisteren nog vier man tegen", lacht hij. Maar wellicht geraken ze zelfs met zeven het stadion niet in. "Uitfans zijn niet toegelaten door de coronamaatregelen. Er is via via nog wel met de voorzitter van Ludogorets gebeld, want ze vinden het heel zot dat we hier zijn. Het zijn heel sympathieke en behulpzame mensen hier, maar ze vrezen dat ze bestraft gaan worden door de UEFA en dat ze in de toekomst dan zonder supporters moeten spelen."

We hebben hier al een goed café gevonden, waar we de afgelopen dagen ook Champions League hebben gezien

Hans Bressinck

Hans en zijn vrienden zullen wel niet op hun hotelkamer blijven: "We hebben hier al een goed café gevonden, waar we ook al Champions League hebben gezien." In Bulgarije zijn de cafés nog open en niet altijd met de nodige maatregelen zo blijkt: "Het is wel anders dan bij ons. Het personeel moet een mondmasker dragen, maar dat moet blijkbaar niet altijd op de mond staan", lacht hij. "We nemen dan zelf maar onze voorzorgen."

"We hebben het wel gezien ondertussen"

Ludogorets speelt pas vanavond om 22 uur plaatselijke tijd in Razgrad. Maar veel toeristische trekpleisters om de dag door te komen, zijn er blijkbaar niet: "We hebben het wel gezien ondertussen. We hebben gisteren al een toer door de stad gedaan en we hebben ons al afgevraagd wat we vandaag nog gaan doen."

En een heel spannende wedstrijd verwacht Bressinck ook niet: "Ik heb eigenlijk een heel saaie pronostiek: 0-0. Wij spelen zonder spits omdat Nsimba geblesseerd is en Mbokani geschorst en Ludogorets is ook echt een counterploeg, dus dat wordt een gesloten wedstrijd. Maar iedereen die me kent, begrijpt dat ik toch hier zit."

Meest gelezen