Foto: Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen

Drugsbende opgerold: 6 verdachten aangehouden, 1,4 ton cocaïne, 300.000 euro cash en dure horloges in beslag genomen

In Antwerpen hebben de politie en het gerecht een drugsbende opgerold. De bende was volgens het parket gespecialiseerd in het frauduleus ophalen van containers met drugs erin. Zes verdachten zijn aangehouden, onder hen ook de baas van een transportfirma. 

Het onderzoek startte begin dit jaar nadat de politie ontdekt had dat er een container frauduleus opgehaald was in de haven van Antwerpen. Tijdens het onderzoek bracht de politie de bende in kaart en kon er bijna 1,4 ton cocaïne in beslag genomen worden. "Er zijn aanwijzingen dat de cocaïnelijn al enige tijd aan de gang zou zijn, maar door de tussenkomst in het onderzoek werd die doorgeknipt", klinkt het. 

Foto: Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen

Volgens het parket was de bende gespecialiseerd in het ophalen van containers met drugs erin vanop de kaaien in de Antwerpse haven. En opnieuw maakte de bende gebruik van inside informatie en medewerking van havenarbeiders. Met behulp van pincodes of alfapassen (een soort sleutel, red.), geraakte de bende de haven binnen. Truckchauffeurs slaagden er ook in om via tailgating (kort achter een andere wagen rijden, red.) de haven ongemerkt binnen te komen. Met de bewuste containers reden de chauffeurs naar opslagplaatsen. Daar haalden ze de drugs eruit, waarna de containers opnieuw op de kaaien gezet werden of gedumpt werden.

18 huiszoekingen

Begin deze week viel de politie op 18 adressen binnen. Negen verdachten werden opgepakt, zes zijn intussen aangehouden. Het gaat om mannen en vrouwen tussen 28 en 60 jaar uit de regio rond Antwerpen. Ook de eigenaar van een transportfirma werd aangehouden. Hij zou zijn chauffeurs ingeschakeld hebben om de frauduleuze afhalingen te doen. Twee verdachten werden vrijgelaten onder voorwaarden. 

Bij de huiszoekingen werd er ook meer dan 300.000 euro cash geld, dure horloges en luxeproducten - zoals een levensgrote beer van het Frans modemerk Louis Vuitton ter waarde van 15.000 euro - in beslag genomen

Foto: Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen

Meest gelezen