Beveren

Geen blijde intrede van Sint Maarten in Aalst dit jaar, wel zoektocht naar vermiste pieten

In Aalst zou normaal gezien op 11 november Sint Maarten zijn blijde intrede doen, maar corona steekt ook daar een stokje voor. Naar zo'n blijde intrede van Sint Maarten komen elk jaar honderden kinderen, vaak met hun ouders of grootouders en dat is in deze tijden niet meer verantwoord. 

Niet alleen de blijde intrede van Sint Maarten sneuvelt dit jaar, ook de traditionele jaarmarkt in de Watertorenwijk op 11 november wordt om dezelfde reden afgelast. Om de kinderen toch nog een leuk Sint Maartenfeest te kunnen bieden, organiseert de stad dit jaar een zoektocht. Die start én eindigt aan het Toeristisch Infokantoor. 

De zoektocht is gebaseerd op het pas verschenen kleuterboek van de Aalsterse schrijfster Kathleen Amant: 'Sint Maarten gaat naar Sjinka Poenka'. Volgens het verhaal is de Sint zijn pieten kwijt en zoekt hij hulppieten om deze terug te vinden. Concreet zullen er 20 pieten zoek zijn. Deze zullen in de vorm van raamstickers op etalages in de stad terug te vinden zijn. 

Liedjes en activiteiten aan oud stadhuis

De Nederlandstalige kleinkunstband uit Aalst ‘Tot Morgen’ nam op vraag van de stad 10 Sint-Maartenliedjes op. Deze liedjes kunnen op de tocht beluisterd worden bij het inscannen van een QR-code.

Naast het zoeken naar de pieten zal het verhaal van Kathleen op de binnenkoer van het oud stadhuis op spandoek te lezen zijn. Op de binnenkoer van het museum kunnen kindjes hun dakenlopen oefenen op een boomstronkparcours, en bij het ruiterbeeld van Sint-Martinus in de kerk kunnen ze een goede daad stellen door een paar schoentjes mee te brengen en achter te laten (deze worden later verdeeld aan kindjes die het minder goed hebben).

kasto80

Meest gelezen