Haag tussen schietclub en begraafplaats weggehaald in Rumst: "Kleurrijke schietschijven naast zerken, kan echt niet"

In Rumst werden enkele maanden geleden de planten weggehaald die tussen de schietclub en de begraafplaats stonden. Nadat de omwonenden de toestand hadden aangeklaagd, heeft de gemeente nieuwe struiken geplant. Maar dat vindt oppositieraadslid Francy Van der Wildt (SP.A - Groen) niet voldoende: "De grote, dichtbegroeide haag is vervangen door pietluttige takjes. Dat kan niet".

Naar aanleiding van Allerheiligen, op 1 november, zijn al heel wat mensen op de begraafplaats geweest om de grafzerken mooi te maken. "Ze hebben toen dus gemeld dat het erg ongepast was", vertelt Francy Van der Wildt. Ik ben toen zelf gaan kijken en was volledig in shock. Het is echt ongepast."

Voorlopige afscheiding

Francy Van der Wildt hoopt dat het gemeentebestuur een soort voorlopige afscheiding kan maken met een groen doek. Een schietclub en een begraafplaats horen niet samen", klinkt het. "We verwijten de schietclub trouwens niets. Die is er al jaren en zij hebben waarschijnlijk ook niet graag zicht op de begraafplaats."

We hadden gehoopt dat de struiken sneller gingen groeien, maar door de droge zomer is dat niet het geval

Geert Antonio (N-VA)

Bevoegd schepen Geert Antonio (N-VA) zegt dat het zeker niet de bedoeling was. "We hadden gehoopt dat de struiken sneller gingen groeien, maar door de droge zomer is dat niet het geval. We gaan binnenkort een draad plaatsen waar schermen aan gehangen kunnen worden. We hopen die tegen Allerheiligen op te hangen, maar dat kunnen we niet beloven."

Meest gelezen