Meer singles stappen naar datingbureaus sinds corona: "Meer jongeren dan ouderen willen gematcht worden"

Steeds meer twintigers, dertigers en veertigers stappen sinds corona naar een datingbureau, om daar een wederhelft te zoeken. Bij R&F Introductions, en twee andere zusterbedrijven, merken ze een forse stijging. Het ietwat oudere doelpubliek blijft dan weer meer weg. De slaagkans bij koppels is ook gestegen.

Audrey Laeremans is zaakvoerder van drie datingbureaus, eentje daarvan is R&F Introducties in Tessenderlo: “Na de eerste lockdown merkten we een piek in onze inschrijvingen. Mensen voelden zich eenzaam en hadden behoefte aan iemand", vertelt ze in "Start Je Dag" op Radio 2 Limburg. "Op dit moment zijn het vooral twintigers tot veertigers die blijven komen. Sinds september is het bij onze 60 à 70-plussers weer stilgevallen."

Sinds corona is de slaagkans voor alleenstaanden die voor een datingbureau kozen, ook gestegen. Door corona zijn er meer relaties ontstaan. "Het is opvallend hoe sneller mensen zich durven binden", zegt Audrey Laeremans. "Mensen hebben nood aan standvastigheid en affectie. We zien ook dat de klik tussen twee mensen sneller gebeurt. Vóór corona duurde het meestal een jaar vooraleer we een dossier 'on hold' konden zetten. Dat betekent dat twee mensen een klik hebben en daar op door willen gaan. Nu gebeurt dat al na gemiddeld vier maanden."

De datingapps zijn de grote warenhuizen, een datingbureau is de kleine boetiek

Audrey Laeremans, zaakvoerder drie datingbureau's

Vannacht lanceerde Facebook een datingapp in 32 nieuwe Europese landen. Extra concurrentie voor datingbureaus dus. Al maakt Laeremans zich daar niet zo veel zorgen om. "De datingapps zijn de grote warenhuizen, een datingbureau is de betere boetiek waar meer screening gebeurt", zegt Laeremans. Dat blijft volgens haar ook gelden wanneer alles coronaproof moet gebeuren. "Online delen wij tips hoe mensen elkaar op een fijne manier kunnen leren kennen. Dat kan via videochat. Als er dan een klik is, kunnen zij zelf op een veilige manier afspreken. Ze kunnen gaan wandelen of de hond samen uitlaten."

Meest gelezen