Kaat Pype

Hotelschool Ter Duinen Koksijde is niet gelukkig met sluiting: "Wij vormen geen gevaar voor samenleving"

De bekende hotelschool Ter Duinen in Koksijde heeft de deuren moeten sluiten van burgemeester Marc Vanden Bussche (Lijst Burgemeester). 6 leerlingen zijn besmet met het coronavirus. "Ter Duinen is een gevaar voor de volksgezondheid", vindt de burgemeester. Maar de school zelf ontkent dat. "Het was niet nodig om ons te sluiten", zegt directeur Peter Verbeke.

De 6 besmette leerlingen zitten thuis in quarantaine. Ze verblijven dus niet op school. Ter Duinen schrok dan ook toen de burgemeester overging tot de sluiting. Directeur Peter Verbeke: "Bijna alle leerlingen verblijven in het internaat van de school. Sowieso mogen ze tijdens de week niet buiten. Vroeger gingen ze soms iets kopen in een warenhuis in de buurt, maar sinds het begin van de pandemie mogen ze de school niet meer verlaten. Ze komen dus niet in contact met de bevolking van Koksijde."

De directeur wijst er ook nog op dat Ter Duinen al beslist had dat een groot deel van de leerlingen vanaf maandag beurtelings om de week les zal krijgen. Daardoor kunnen alle leerlingen alleen op een kamer van het internaat verblijven. Niemand moet vanaf dan nog met 2 op 1 kamer slapen.

Beslissing aanvechten?

Ter Duinen kan de sluiting aanvechten bij de provinciegouverneur. "Maar we gaan dat niet doen", zegt de directeur.  "We willen geen polemiek starten met de burgemeester."

Er zitten 350 leerlingen in de hotelschool in Koksijde. Een derde kon gisteren niet opgehaald worden door hun ouders en heeft de nacht nog doorgebracht in het internaat. Ze zullen vandaag Ter Duinen verlaten.

Meest gelezen