Kursaal Oostende wordt grootste concertzaal van West- en Oost-Vlaanderen

Het Kursaal in Oostende breidt uit tot een nieuwe multifunctionele concertzaal en wordt zo de grootste zaal ten westen van Brussel en Antwerpen. Op dit moment kunnen er iets meer dan 2.000 mensen al zittend genieten van een voorstelling. Na de verbouwing zullen er 3.150 toeschouwers, staand en zittend, in het Kursaal binnen kunnen.

Oostende wil het Kursaal nog meer op de nationale en internationale kaart zetten door een grotere variatie aan artiesten, bands en producties aan te trekken. Daarom investeert het Kursaal nu in een zaal die door middel van een ingenieus technisch systeem in een handomdraai omgebouwd kan worden van een klassieke theaterzaal met 2.030 zitplaatsen naar een concertzaal tot 3.150 personen. In die concertzaal zal je kunnen staan en zitten.

"Hierdoor kan Oostende nieuwe bands aantrekken", zegt schepen van Stadsvernieuwing Björn Anseeuw (N-VA). “Onze inwoners en die van omliggende regio’s zullen niet langer in de file moeten staan richting andere centrumsteden om een concert mee te pikken van hun favoriete artiest.”

15 miljoen euro

“De evenementensector is erg getroffen door de coronacrisis", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Daarom willen we zo snel mogelijk starten met de werken en het jaar 2021 maximaal benutten om ons voor te bereiden op de toekomst. Met een stevige investering van 15 miljoen euro wordt het Kursaal de grootste zaal ten westen van Antwerpen en Brussel. Dit innovatief project zal Oostende nog meer op de culturele kaart zetten."

Meest gelezen