Pixabay

Landen kampt met rattenplaag en schakelt professionele rattenvanger in

De stad Landen zit met een rattenplaag. De milieudienst van Landen krijgt de laatste tijd veel klachten over ratten. En dus schakelt de stad een professionele rattenvanger in. 

In Landen wordt de milieudienst meer en meer gecontacteerd door mensen die met ratten zitten. Zij mogen bij de stadsdienst rattenverdelgingsmiddel komen halen. Maar dat is blijkbaar niet altijd efficiënt en het is ook niet veilig voor andere dieren. En daarom heeft de stad professionele hulp ingeschakeld. 

Als we het probleem niet aanpakken, gaat het alleen maar erger worden.

Gino Debroux, Burgemeester Landen

"Het probleem is zowat verspreid over het hele grondgebied van Landen, zowel op openbare plaatsen als bij mensen thuis", vertelt burgemeester Gino Debroux. "De ratten komen meestal voor op plekken waar afval wordt achtergelaten, waar het terrein niet goed wordt onderhouden of in de buurt van kippen. Het probleem is niet groter dan in andere steden of gemeenten, maar als we het niet aanpakken wordt het alleen maar erger."

"De rattenvanger gaat nu langs bij de mensen thuis, om te kijken waar de oorzaak van het probleem ligt. Hij gaat proberen om de oorzaak van de rattenplaag aan te pakken, en tegelijkertijd gaat hij de ratten ook vangen", aldus de burgemeester.

Meest gelezen