Videospeler inladen...

CEO Marc Noppen van UZ Brussel test negatief nadat hij met "jaarlijkse verkoudheid" in "De afspraak" heeft gezeten

Een opmerkelijke passage aan het begin van "De afspraak" gisteren. Marc Noppen, de CEO van het UZ Brussel, vertelde daar dat hij "een beetje verkouden was". "Maar het heeft helemaal niets met COVID-19 te maken." Op Twitter laat hij intussen weten dat hij zich heeft laten testen en dat het resultaat negatief is.

Toen presentator Bart Schols de CEO van het UZ Brussel  vroeg hoe hij zich voelde, antwoordde Noppen. "Ik ben een heel klein beetje verkouden". Daarop vroeg Schols hem of hij zich heeft laten testen (op het coronavirus). "Ik ga mij laten testen", antwoordde Noppen. "Maar het heeft helemaal niks met COVID-19 te maken. Het is mijn jaarlijkse verkoudheid."

Onder meer op sociale media kwam er kritiek. Huisartsen zeggen namelijk al langer dat patiënten te snel zelf conclusies trekken. "Mensen denken nog altijd dat COVID-19 een exotische ziekte is, ver van hun bed, en dat ze zelf zeker het verschil voelen tussen een zware verkoudheid of corona", klonk het onlangs nog op onze site

In een reactie aan VRT NWS benadrukt Noppen dat hij niet ziek is. "Ik heb mij vorige week laten testen", zegt hij. "Ik begrijp de verbazing aan de ene kant, maar momenteel hebben een miljoen mensen een klassieke verkoudheid. Ik ben niet ziek, ik heb geen koorts. Ik werk 14 uur per dag, ik vergader veel, dan valt mijn stem al eens weg. Ik wil mij 14 dagen afzonderen, maar dan hebben we halflege ziekenhuizen. Ik heb de voorbije week ook geen risicocontacten gehad."

Bekijk hier het fragment uit "De afspraak" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Op Twitter laat Noppen intussen weten dat hij zich heeft laten testen op het coronavirus en dat het resultaat negatief is. De kostprijs van de test schenkt hij aan de actie "covidkamer" van het UZ Brussel.

Meest gelezen