Vicepremier Sophie Wilmès (MR) opgenomen in intensieve zorg

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès is gisteravond opgenomen in de afdeling intensieve zorg van het Delta-ziekenhuis, in de Brusselse gemeente Oudergem. Volgens haar woordvoerster is haar toestand niet onrustwekkend.

Volgens haar woordvoerster is de toestand van Sophie Wilmès stabiel. Ze ligt op intensieve zorg omdat haar toestand zo beter in het oog kan worden gehouden. Haar omgeving vraagt om haar privéleven te respecteren.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Vorige week maakte Wilmès  zelf bekend dat ze positief had getest voor COVID-19. "Een besmetting die wellicht plaatsgevonden heeft in familiekring, gezien de voorzorgsmaatregelen die ik buitenshuis heb genomen", twitterde ze toen.

Wilmès is de eerste toppoliticus in ons land die met COVID-19 in het ziekenhuis belandt. Eerder moesten verschillende regionale ministers in isolatie gaan omdat ze besmet bleken of een hoogrisicocontact hadden gehad. 

Premier Alexander De Croo (Open VLD) wenst Sophie Wilmès beterschap. "Niemand is immuun voor dit gevaarlijke virus", twittert hij. Ook andere collega's wensen haar beterschap.

Huidig EU-president Charles Michel, haar voorganger als premier, wijst erop dat Sophie Wilmès een tijd het gezicht was van de strijd tegen het coronavirus, maar nu ook persoonlijk de strijd moet voeren.

Meest gelezen