Festivalshop Scherpenheuvel-Zichem

Mondmaskers voor Halloween kunnen feestwinkels niet redden: "We zien zwarte sneeuw" 

De onzekerheid over deur tot deurwandelingen met Halloween, raakt ook de feestwinkels. Morgen wordt beslist of we op 31 oktober de straat op mogen. Sowieso zijn mondmaskers voor volwassenen verplicht. Die doen het dus goed. Helaas kunnen ze de verliezende inkomsten van carnaval niet goedmaken, nu ook stoeten zijn afgeschaft in Scherpenheuvel-Zichem. 

Nog een dikke week en de straten worden overspoeld door vampiers, weerwolven en zombies. Of dat is toch de bedoeling. Want voorlopig is het wachten tot morgen op de federale maatregelen of deur tot deurwandelingen voor Halloween nog toegelaten zijn. In het Brussels Gewest worden ze afgeraden. In Vlaams-Brabant wacht de gouverneur op die federale richtlijn. Maar voorlopig zou het nog mogen. Weliswaar met mondmasker voor volwassenen. En dat betekent een sterke verkoop van de griezelige varianten. Wim Vandenberghe van de Festivalshop in Scherpenheuvel-Zichem: "Wij verkopen natuurlijk geen gewone mondmaskers maar wel met een afdruk van een horrorpersonage. We hebben er van Penny Wise, de clown van de Stephen King-film IT.  Van Hannibal Lector van Silence of the Lambs, The Joker van Batman. Toch merken we dat er minder kostuums worden verkocht. Mensen vieren Halloween in hun bubbel, en kopen minder dan anders." 

De stoeten voor carnaval zijn nu ook afschaft, dus dat is zwarte sneeuw de komende maanden.

Intussen is ook carnaval in Scherpenheuvel-Zichem afgezegd. En dat kan Halloween dit jaar niet goed maken.  Vandenberghe: "Halloween en carnaval zijn de twee grote thema's voor ons. De stoeten voor carnaval zijn nu ook afschaft, dus dat is zwarte sneeuw de komende maanden. We zien gelukkig wel dat mensen er het beste van proberen te maken en het huis versieren met Halloween-attributen. De klanten die komen, gaan zich thuis verkleden op 31 oktober. We zien ook mensen die kostuumpjes komen kopen voor de kinderen om naar school te gaan.  Laat ons hopen dat dat iets goedmaakt."

Meest gelezen