Oudenaardse horeca protesteert tegen coronamaatregelen: "Niet iedereen gaat dit overleven"

In Oudenaarde hebben horeca-uitbaters deze voormiddag geprotesteerd tegen de strenge coronamaatregelen. Ze vinden het niet kunnen dat de horeca alweer 4 weken moet sluiten, terwijl niet bewezen is dat daar mensen besmet geraken. 

Zo'n 60 horeca-uitbaters kwamen vandaag samen op de Grote Markt in Oudenaarde voor een stille en symbolische actie. Ze brachten een kruis, een afbeelding van een grafsteen en chrysanten mee. "We begraven de horeca vandaag, want sommige uitbaters gaan dit niet overleven. We zijn echt triestig", zegt café-uitbater Wim Merchiers.

We hebben zo ons best gedaan om alles veilig te houden en nu moeten we toch sluiten

De actievoerders vinden het niet kunnen dat de horeca alweer moet sluiten. "We beseffen dat de coronacijfers heel slecht zijn en dat er iets moet veranderen. Maar de horeca sluiten is niet de oplossing, want het is niet bewezen dat mensen besmet raken op café of restaurant", zucht Merchiers. "We hebben zo ons best gedaan om alles veilig te houden. Tafels ontsmetten, mensen registreren, afstand garanderen, ... Het is niet oké dat we nu toch moeten sluiten."

Meest gelezen