Radio 2

Man (30) uit Pittem sterft na arbeidsongeval met compostkeerder

In Pittem is een man van 30 gestorven terwijl hij aan het werken was in een bedrijf waar ze grasmatten kweken. Hij werd gegrepen door een machine die groenafval omzet in compost. Het is al het twaalfde dodelijke arbeidsongeval in West-Vlaanderen dit jaar.

De man uit Pittem stond vlak bij de compostkeerder. De machine kreeg een onderhoudsbeurt en startte plots vanzelf. Hij werd gegrepen en stierf. Het is al het derde dodelijke arbeidsongeval deze maand in de provincie West-Vlaanderen. Sinds 1 januari 2020 stierven er al 12 mensen na een arbeidsongeval in deze provincie.

Slechtste leerling

"12 dodelijke arbeidsongevallen op nog geen jaar tijd: dat is een ongewoon hoog cijfer", zegt arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere. Hij onderzoekt alle arbeidsongevallen. "Door de coronacrisis wordt er minder gewerkt in de bedrijven. En toch blijft West-Vlaanderen de slechtste leerling van de klas. Een echte verklaring kan ik daarvoor niet geven. Misschien heeft te maken met de typische West-Vlaamse mentaliteit. Wij zijn noeste werkers, die niet klagen maar doordoen. We proberen er altijd het beste van te maken. Dat kan soms dus ook nadelen hebben."

Meest gelezen