Sportclubs in Scherpenheuvel-Zichem niet blij met verdeling financiële steun voor verliezen lockdown 

De sportclubs van Scherpenheuvel-Zichem zijn niet blij met de verdeling van de centen die ze krijgen als financiële steun voor de verliezen tijdens de coronalockdown. Sommige verenigingen hebben nauwelijks schade geleden en nu zou elke vereniging hetzelfde bedrag krijgen.

In het voorjaar maakte de Vlaamse overheid geld vrij voor verenigingen en sportclubs die tijdelijk geen inkomsten hadden door de coronacrisis. Ook Scherpenheuvel-Zichem kreeg geld om te verdelen onder de verenigingen. En dat leidt tot kritiek, want alle verenigingen zouden ongeveer hetzelfde bedrag krijgen, terwijl niet iedereen evenveel schade heeft geleden.

“Wij hebben als sportclub een hele infrastructuur te onderhouden", zegt Dirk Smets van voetbalclub SNAK. "We hebben een kantine die we moesten sluiten, we betalen ook maandelijks elektriciteit enzovoort, dat zijn allemaal vaste kosten die we tijdens de lockdown moesten blijven betalen. En sommige verenigingen hebben dat soort kosten natuurlijk veel minder. Als je als vereniging bijvoorbeeld een zaal huurt en de huur wordt verminderd of door de gemeente zelfs kwijtgescholden."

De sportclubs hopen nu dat de gemeente de verdeling van de centen gaat herbekijken. De burgemeester wil voorlopig niet reageren op de kritiek. Volgens hem is er nog niets beslist en wordt er nu volop advies ingewonnen. 

Meest gelezen