#StaySafeMechelen zet jongeren in om leeftijdsgenoten te informeren over corona

In jeugdhuis ROJM in Mechelen heeft een zogeheten corona-hackathon plaatsgevonden. De coronamaatregelen werden aan zo'n 35 jongeren tot in de puntjes uitgelegd. Nu is het de bedoeling dat zij op hun beurt andere jongeren gaan informeren. Sociaal ondernemer Hassan Al Hilou lanceerde het project twee weken geleden in Brussel en wil nu ook in Mechelen jongeren motiveren. "Ondanks dat we de maatregelen beu zijn, moeten we ze nog steeds volgen."

"We willen de jongeren met deze actie ambassadeurs in hun eigen huis maken", zegt Hassan Al Hilou. "Ze kunnen de info die ze hebben, voortvertellen aan de mensen rondom hen."

Jongeren lijden heel hard onder het coronavirus. We moeten hen motiveren

Bart Somers, burgemeester van Mechelen

Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open VLD), die ook titelvoerend burgemeester in Mechelen is, hoopt de jongeren met de actie te motiveren. "Het is een groep die heel hard lijdt onder het coronavirus", zegt Somers. "Hun sociaal leven ligt lam, terwijl ze daar net nood aan hebben. Het is voor hen niet gemakkelijk en we moeten de jongeren dus ook motiveren."

"Naast motiveren, willen we ook hun hulp inschakelen om beter te begrijpen hoe we jongeren kunnen bereiken", zegt Somers. "Zo gaan we op zoek naar een methode die effect heeft."

Het kan in alle leeftijdsgroepen beter

Volgens Somers zijn jongeren niet de enige groep die op die manier gemotiveerd kunnen worden. "We zouden hetzelfde moeten doen bij senioren en 50-plussers", vertelt Somers. "Iedereen doet al heel hard zijn best, maar het kan in alle leeftijdsgroepen nog beter."

Burgemeester Bart Somer spreekt de jongeren toe tijdens de hackathon

Meest gelezen