Archieffoto

Twee jaar tastten speurders in het duister, nu is dan toch een verdachte opgepakt voor hoevemoord in Elen

Er is een doorbraak in de meer dan twee jaar oude moord op een 61-jarige vrouw uit Elen, in Limburg. Ze werd met geweld om het leven gebracht en haar hoeve werd daarna in brand gestoken. Maar van de daders geen spoor. Tot nu, want de politie heeft een verdachte aangehouden, het gaat over de 65-jarige echtgenoot van het slachtoffer. 

In de historische hoeve De Damiaan in Elen, een deelgemeente van Dilsen-Stokkem in Limburg, brak meer dan twee jaar geleden brand uit. De bewoonster, een 61-jarige vrouw, was op dat moment aanwezig en raakte zwaar bevangen door de rook. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. De vrouw overleefde de brand niet. 

Een ongeluk? Nee, zo oordeelde het parket. Na een autopsie bleek dat het slachtoffer met geweld om het leven gebracht was en dat de hoeve daarna in brand gestoken was. Maar daar stopte het. Het onderzoek zat muurvast. Er werd zelfs een bulk-sms verstuurd naar 7.000 personen die zich op de dag van de feiten onder de gsm-mast bevonden, maar dat leverde geen resultaat op.

Tot nu. Want meer dan twee jaar na de feiten heeft het parket van Limburg laten weten dat er een verdachte is. "De federale gerechtelijke politie kreeg na intense en aanhoudende inspanningen een verdachte in beeld", klinkt het. De 65-jarige echtgenoot van de vrouw werd gisteren opgepakt op verdenking van moord en is intussen ook aangehouden. 

Meest gelezen