Marnik Aerts

Twee jaar rijverbod voor dertiger uit Beerse die 14-jarig meisje doodreed

De dertiger uit Beerse die een 14-jarig meisje doodreed heeft een rijverbod van twee jaar opgelegd gekregen. De politierechtbank in Turnhout heeft de chauffeur van de kermiswagen schuldig bevonden voor het veroorzaken van het dodelijke ongeval. De man kreeg ook 3 maanden cel met uitstel en een boete van 8.000 euro. 

De dertiger uit Beerse die een jaar geleden een meisje van 14 jaar doodreed, kent nu zijn straf. De politierechtbank in Turnhout heeft de man een rijverbod opgelegd van 2 jaar, een celstraf van 3 maanden met uitstel en een boete van 8.000 euro. 

Het jonge slachtoffer was op 4 augustus vorig jaar met haar fiets op weg naar huis toen ze in de Heilaarstraat in Beerse werd voorbijgestoken door een kermiswagen. De chauffeur week daarbij te vroeg uit naar rechts omdat hij een tegenligger wilde ontwijken. Het meisje kwam daardoor onder de wielen van de wagen terecht en overleefde het ongeval niet. 

De politierechtbank heeft de chauffeur nu schuldig bevonden aan het veroorzaken van dat dodelijk verkeersongeval. 

Meest gelezen