“Sinte-Katharina” in Arendonk krijgt coronaproef jasje: “Afstand houden en liefst niet aanbellen”

Het kinderfeest “Sinte-Katharina” in Arendonk zal door de coronacrisis anders verlopen dan normaal. Traditiegetrouw gaan op 25 november de kinderen huis-aan-huis zingen in ruil voor snoep en aan verschillende kraampjes is er lekkers, zoals chocomelk en wafels, voorzien. Die kraampjes zullen er dit jaar niet staan. Huis-aan-huis zingen mag wel, mits de coronamaatregelen nageleefd worden.

25 november staat bij iedere Arendonkenaar aangestipt als “Sinte-Katharina”. Dan trekken de kinderen ’s avonds de straat op om te zingen in ruil voor snoep. Vroeger zeulden ze ook nog een uitgeholde biet met een lampje in mee. In de straten van Arendonk staan tijdens “Sinte-Katharina” ook overal kraampjes, waar chocomelk en wafels te verkrijgen zijn.

Voorverpakt snoep

Door het coronavirus zal de editie van dit jaar er iets anders uitzien. Zo zullen er geen kraampjes zijn. Huis-aan-huis zingen in ruil voor snoep, mag wel, maar er zijn enkele regels. “We vragen de mensen op voldoende afstand te houden”, zegt schepen Joke Segers (CD&V). “Wacht ook netjes je beurt af als er meer mensen in dezelfde straat zijn. Aanbellen doe je best niet. Je moet dus extra luid zingen, zodat de bewoners je kunnen horen.”

Niet alleen voor de kinderen zal het zingen anders verlopen. “Aan de mensen die snoep uitdelen, vragen we om voorverpakt snoep te voorzien. Draag ook altijd een mondmasker.”

Meest gelezen