Caspar Huurdeman

Affligem wacht niet op Overlegcomité en neemt zelf maatregelen: "Sport, scouts en evenementen verboden"

Activiteiten van jeugdbewegingen en groeps- en sportactiviteiten zijn voortaan verboden in Affligem. Ook culturele evenementen en andere bijeenkomsten mogen in de gemeente voorlopig niet meer doorgaan. Er komt ook een mondmaskerplicht rond de scholen.

Nu het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land fors stijgen, neemt de gemeente Affligem drastische maatregelen om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. "Op de gemeenteraad hebben wij beslist dat tot en met 8 november geen enkele sportactiviteit, activiteiten van jeugdbewegingen of (culturele) evenementen mogen doorgaan", zegt burgemeester Walter De Donder (CD&V). "Alles ligt dus stil tot en met 8 november.  Al zou het kunnen zijn dat we de termijn nog gaan verlengen."

Onze huisartsen trokken aan de alarmbel, de cijfers in onze gemeente gingen pijlsnel de hoogte in

Walter De Donder, burgemeester Affligem (CD&V)

"Het is een behoorlijk, strenge beslissing", geeft de burgemeester toe. Maar volgens hem kon het niet anders: "Het is een beslissing die volgt op een ontmoeting met onze huisartsen. Zij waren het die aan de alarmbel trokken. We zien de cijfers in onze gemeente pijlsnel omhoog gaan. We zitten hier ook met een aantal clusters. Dus na het advies van de huisartsen en na overleg met de gouverneur leek het mij veiliger om deze beslissing te nemen." 

Meest gelezen