hdw

Alle 830 leerlingen van de Frères in Brugge moeten online les volgen: "Om nog meer besmettingen te voorkomen"

Alle 830 leerlingen van de Frères in Brugge moeten online les volgen. Ook de leerlingen van de tweede en derde graad van het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut in Brugge zullen volgende week thuis les moeten volgen via de computer. Het aantal besmettingen valt mee in de hogere jaren, maar de directie speelt op veilig. 

Eerder deze week besliste de directie van het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut in Brugge, de zogenaamde "Frères", om alle leerlingen van de eerste graad in quarantaine te zetten. 11 leerlingen en leerkrachten uit die graad hadden positief getest op corona. Maar de school gaat nu nog een stap verder. Volgende week zullen ook de oudere leerlingen uit het middelbaar thuis moeten blijven. "Het gaat niet om een quarantaine", verduidelijkt directeur Sophie Van Hulle. "De leerlingen mogen bijvoorbeeld wel nog naar de sportclub of naar de jeugdbeweging. Enkel voor de lessen vragen we hen om thuis te blijven. We hebben daar ondertussen ervaring mee."

Het kan razend snel gaan. 2 weken geleden was er nog geen enkele besmetting in de eerste graad. 

Directeur Sophie Van Hulle

Met de beslissing wil de directie erger voorkomen. "In de tweede en derde graad zijn er maar enkele besmettingen", vertelt directeur Van Hulle. Dat valt relatief goed mee. Maar we hebben ervaren dat het heel snel kan gaan. 2 weken geleden was er in de eerste graad geen enkele besmetting en kijk waar we nu staan. We hebben dus beslist om meteen in te grijpen en over te schakelen naar code oranje. Binnen code oranje is het perfect toegelaten om de lessen online te laten verlopen." 

Meest gelezen