Foto: Kringwinkel Antwerpen

Antwerpse Kringwinkels vervangen enkele vrachtwagens door elektrische cargofietsen

De Antwerpse Kringwinkels gaan voortaan ook elektrische cargofietsen gebruiken in de plaats van vrachtwagens, om spullen op te halen of te brengen bij klanten. Zo willen ze iets doen aan het drukke verkeer en aan het milieu. Het gaat in totaal om zeven fietsen die alles samen meer dan één ton kunnen laden. Klanten kunnen ze ook huren.

Tot nu toe gebruikten de Antwerpse Kringwinkels vrachtwagens om spullen op te halen bij klanten of te leveren. Maar nu gaan ze ook elektrische cargofietsen inzetten. "Dat past volledig binnen onze missie om zo duurzaam mogelijk te zijn en te zorgen voor het milieu", zegt Louise Vrints van de Antwerpse Kringwinkels. "Dus we gaan nu proberen om een deel van ons transport niet meer met vrachtwagens te doen maar met cargofietsen."

De zeven elektrische cargofietsen kunnen samen meer één ton laden. Ook klanten kunnen ze huren om gekochte spullen thuis te krijgen. 

Verwaarloosde planten krijgen nieuw leven

De cargofietsen zullen ook ingezet worden voor een project met planten. Je kan verwaarloosde planten binnenbrengen bij de Kringwinkels. Die worden dan in een serre bij het Stuyvenbergziekenhuis nieuw leven ingeblazen door psychiatrische patiënten die er verblijven. Daarna komen de planten terug naar de Kringwinkel in Borgerhout om ze te verkopen. 

Meest gelezen