Google Streetview

Basisschool in Diegem sluit week de deuren na uitval leerkrachten: "Veel ouders houden zich niet aan de maatregelen"

Gemeentelijke basisschool De Fonkel in Diegem, bij Machelen, blijft volgende week de hele week dicht. Intussen zitten al 8 van de 22 leerkrachten in quarantaine en ook een 50-tal leerlingen zit momenteel uit voorzorg thuis. Door de school een week te sluiten wil de gemeente het tekort aan leerkrachten tijdelijk opvangen, maar het is ook een duidelijk signaal naar de ouders toe. "Veel van hen houden zich niet genoeg aan de veiligheidsmaatregelen", vindt schepen van Onderwijs Karina Rombauts (CD&V).

Volgende week maandag zal de basisschool in Diegem een week lang dicht blijven. Nadien is er nog een week herfstvakantie. De school organiseert wel afstandsonderwijs voor de leerlingen en voor kinderen van wie de ouders moeten gaan werken, wordt ook opvang voorzien. "Door nu te beslissen om de school even te sluiten, hebben we voldoende tijd om ons voor te bereiden op het afstandsonderwijs. Als er nog meer leerkrachten zouden uitvallen, zou het moeilijk worden om nog les te geven", vertelt schepen Rombauts.

Kritiek op ouders

Maar de school geeft ook een duidelijk signaal aan sommige ouders. "De drukte rond de school en het niet correct naleven van de maatregelen bij het brengen en afhalen van de leerlingen zorgen ervoor dat wij de veiligheid niet langer kunnen garanderen", staat er te lezen op de website van de school.

"Veel mensen houden zich inderdaad niet voldoende aan de opgelegde maatregelen. Zo dragen ze vaak geen mondmasker of komen ze te dicht bij de leerkrachten om dingen te bespreken. Zoiets kan natuurlijk niet", aldus Rombauts.

Wanneer de school heropent, zullen de leerlingen extra veel ruimte hebben. "Na de herfstvakantie zal onze nieuwbouw ook klaar zijn. Dan hebben we meer klassen en twee extra speelplaatsen. We kunnen dan een aparte ingang maken voor de kleuters en de lagereschoolkinderen. Dat kan in deze tijden alleen maar positief zijn", besluit de schepen.

Meest gelezen