Bezoekers voor gesloten deur van Plopsa Indoor in Hasselt: "Dit is balen, ik heb de tickets gisteren pas gekocht"

De regering heeft vanmorgen aangekondigd dat pretparken de komende 4 weken gesloten moeten blijven. Het gaat om een van de extra maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Zo'n 150 mensen waren niet op de hoogte van die beslissing en stonden vanmorgen voor een gesloten deur van Plopsa Indoor in Hasselt. 

De aankondiging van een tijdelijke sluiting van de pretparken kwam als een verrassing voor manager Steve Van den Kerkhof van Plopsa Indoor in Hasselt. “We hadden de afgelopen dagen nog overlegd over hoe we op een veilige manier takeaway konden aanbieden. Vanochtend hoorden we op de persconferentie van het overlegcomité dat we 4 weken moeten sluiten.” Met de herfstvakantie die in aantocht is, komt dat nieuws extra hard aan. “We hadden drank en voeding ingekocht. We hadden de voorbije maanden al gezorgd voor meer frisse lucht, de brandluiken staan open en de ventilatie draait volop, dus je bent wel binnen maar vertoeft toch de hele tijd in verse lucht.”

(Lees verder onder de foto)

Omdat de maatregelen van de overheid onmiddellijk van kracht waren, stonden deze voormiddag zo’n 150 bezoekers van Plopsa Indoor voor een gesloten deur. “Dit is echt balen, ik kom van Eindhoven en had de tickets gisteren pas gekocht.” De ouders van een kleine jongen zagen hun verrassing in het water vallen. “Ik begrijp wel dat er maatregelen nodig zijn, maar het is zo jammer voor ons zoontje. Dan zullen we iets anders moeten verzinnen, zodat het toch nog een leuke dag wordt.” 

We zijn geen bollenwinkel die zo maar ineens kan sluiten 

Steve Van den Kerkhof, Plopsa Indoor

Van den Kerkhof is zwaar teleurgesteld. “De overheid moet beseffen dat we een pretpark zijn en geen bollenwinkel die je van de ene dag op de andere kan sluiten." November en december zijn heel drukke maanden voor Plopsa Indoor, de directie hoopt dan op eerlijke compensaties. “En dan heb ik het niet over enkele duizenden euro’s zoals in de vorige lockdown. Ik denk toch dat er een verschil is tussen een pretpark en een kapsalon.”

Meest gelezen