BPS

Bizarre testresultaten in woonzorgcentrum in Merksem: niet 50% van het personeel, maar wellicht amper 10% positief

In woonzorgcentrum Melgeshof in Merksem blijken na een tweede coronatest bij het personeel, veel minder mensen besmet te zijn. Eerst bleken maar 7 van de 112 medewerkers positief te zijn, maar een dag later werd dat bijgesteld naar 56 of de helft dus. Omdat dat heel onwaarschijnlijk leek, is iedereen opnieuw getest. Die tweede test wees uit dat welllicht maar 1 op de 10 positief is.

Vorige week zijn 112 medewerkers van WZC Melgeshof in Merksem getest op het coronavirus. Begin deze week kwamen de resultaten binnen en daaruit bleek dat er 7 personeelsleden positief waren. Maar een dag later werden meegedeeld dat het om 56 positieve tests ging, of de helft van het personeel.

Omdat tot nu toe niemand van de bewoners besmet was, leek dat een vreemd resultaat en liet Zorgbedrijf Antwerpen al het personeel opnieuw testen én ook de bewoners. De tweede test wijst nu uit dat toch maar 7 mensen besmet zijn. Er ontbreken nu nog wel 18 testresultaten, maar het kan dus onmogelijk nog oplopen tot 56. De testresultaten van de bewoners zijn er nog niet. 

Het Zorgbedrijf laat nu verder onderzoeken hoe het komt dat er zo'n verschil op de eerste testen zat.

 

Meest gelezen