Sven Michiels - Photography

Concerten Niels Destadsbader in Ghelamco Arena uitgesteld: “Fans moeten wachten tot paasperiode”

Niels Destadsbader zal in november dan toch niet te zien zijn in de Ghelamco Arena in Gent. Zijn concertenreeks is uitgesteld naar de paasperiode omdat de coronamaatregelen voor culturele evenementen strenger worden. “We stellen optredens liever uit, dan het aantal toeschouwers te moeten beperken”, klinkt het. 

Fans van Niels Destadsbader moeten nog even geduld uitoefenen voor ze hun idool opnieuw aan het werk kunnen zien. De 12 concerten die gepland waren in de Ghelamco Arena in Gent zijn uitgesteld naar de paasperiode door de verstrengde coronamaatregelen. Volgens de nieuwe regels mogen er nog maar 400 toeschouwers aanwezig zijn, terwijl er 1.200 tickets per optreden verkocht zijn.

Zware domper

De Ghelamco Arena in Gent had ervoor gezorgd dat ze in november heel wat fans van Niels Destadsbader de avond van hun leven zou kunnen bezorgen, maar dat voornemen valt nu in het water: “De tickets waren in een sneltempo uitverkocht, de goesting was er, maar we moeten de concertreeks noodgedwongen uitstellen”, zegt Michiel Vanderheyden van de Arena Group. “We kiezen ervoor om iedereen te ontvangen op een tijdstip dat het weer kan en mag. Het concert laten doorgaan voor 400 toeschouwers zou ons te hard in de problemen brengen.”

Concert in openlucht

“We hebben begrip voor de beslissing van de regering”, gaat Vanderheyden verder. “Het zou raar zijn om een concert te organiseren voor 1.200 mensen als de horeca de deuren moet sluiten. Aan de andere kant is het ook wel jammer dat de concerten niet geval per geval worden bekeken. Wij hebben het voordeel dat de Ghelamco Arena een erg veilige locatie is. Alles kan hier doorgaan in openlucht en er is veel plaats waardoor we de toeschouwers ver uit elkaar kunnen plaatsen. Onlangs organiseerden we hier ook de proclamatie van de Gentse hogeschool voor 1.200 studenten en toen is ook alles veilig kunnen verlopen. Het is jammer, maar we begrijpen het wel.”

kasto80

Meest gelezen