Corona-uitbraken in Pelt: 41 besmettingen in revalidatiecentrum en Corneliusschool gaat dicht  

In het Revalidatie en MS Centrum in Pelt is er een corona-uitbraak. 28 patiënten en 13 personeelsleden hebben tot nu toe positief getest op het virus. Ook in de Corneliusschool in Pelt zijn er heel wat besmettingen. De school gaat dan ook dicht tot en met het einde van de herfstvakantie.

In het Revalidatie en MS Centrum in Pelt zijn er zo'n 100 patiënten. Tot nu toe hebben 28 van hen positief getest op het coronavirus. Van de 200 personeelsleden zijn er 13 positief. De besmette patiënten zijn samengebracht in twee aparte afdelingen. "Dat is even schrikken, maar ik denk dat de dokters en het personeel heel goed reageerd hebben", zegt directeur Hans Ramaekers. "Enkele personeelsleden die positief getest hebben maar geen symptomen hebben, komen werken om de positieve patiënten te verzorgen." 

De patiënten blijven nu op hun kamer. Voorlopig is er ook geen bezoek meer toegelaten en de patiënten mogen dit weekend niet naar huis. De niet-dringende zorg, zoals kinesitherapie, is ook geschorst.

Corneliusschool gaat dicht

Nog in Pelt wordt de Corneliusschool gesloten tot en met het einde van de herfstvakantie. Het gaat dan om zowel de vestigingen in Lindel als in Hoeven en Holheide. Enkele leerkrachten zijn besmet met het coronavirus en daardoor moeten ook de andere leerkrachten in quarantaine. De kans dat de leerlingen besmet zijn, is klein, denkt de gemeente. 

Eerder deze week werd ook al de basisschool Helibel in Sint-Huibrechtsliulle gesloten, na een uitbraak van het coronavirus bij de leerlingen.

Meest gelezen