Coronapatiënt Annick uit Gingelom komt thuis na 7 maanden ziekenhuis: “Mensen zet je mondmasker op!”

Deze namiddag is Annick Moyaerts (46) uit Gingelom feestelijk onthaald toen ze na 7 maanden ziekenhuis eindelijk naar huis mocht. In maart liep ze corona op en haar leven heeft lang aan een zijden draadje gehangen. Nu ze thuis is, hebben zij en haar familie een duidelijke boodschap voor iedereen.

Annick klinkt nog wat hees als ze uit de limousine stapt die haar familie heeft ingehuurd om haar naar huis te brengen. “Dit is geweldig”, reageert ze emotioneel. “Het is een straffe thuiskomst. Het heeft 7 maanden geduurd en ik houd er nog altijd een en ander aan over. Corona is echt geen gewoon griepje.” Nu heeft ze een boodschap voor iedereen: “Blijf thuis, draag een mondmasker en was je handen zoveel mogelijk!”

Eind maart liep Annick een coronabesmetting op en het ging snel erg fout. Een week later raakte ze in coma toen ze met de ambulance vanuit het Sint-Trudo Ziekenhuis naar dat van Genk werd gebracht. Een tijd lang heeft haar familie gevreesd voor het ergste, maar ze sloeg zich erdoor. 

Werk gewoon allemaal samen, dan krijgen we dat virus onder controle
Emma Champagne, dochter van Annick

Het hele gezin van Annick raakte besmet met COVID-19. Dochter Emma wordt boos als ze mensen ziet die het niet nauw nemen met de coronamaatregelen. “Ik neem het openbaar vervoer naar school. Ik zie heel veel mensen op het perron en in de bus die hun masker niet goed opzetten of die geen afstand houden. Daar word ik kwaad van. Werk gewoon allemaal samen, dan krijgen we het virus onder controle.” Emma praat erover met haar vrienden omdat ze corona van kortbij heeft meegemaakt. “Ik heb schrik om buiten te komen en opnieuw besmet te raken of iemand anders te besmetten”, vertelt Emma. 

Revalidatie

Annick weet niet of ze ooit volledig zal genezen. Ze heeft onder meer last van slapende voeten en ze loopt met een rollator. “Ik weet niet of mijn voeten nog hetzelfde zullen worden als ze waren. Maandag moet ik opnieuw naar de revalidatie. Maar nu ga ik genieten van mijn familie en van mijn hondjes”, lacht ze.

Meest gelezen