Dierenpark Harry Malter gaat vroeger in winterslaap door corona: “We hoopten in de herfstvakantie het verlies goed te maken”

Het familiepark Harry Malter in Destelbergen sluit vroeger dan verwacht de deuren nu de regering heeft beslist dat pretparken moeten sluiten. “Onze speeltuigen en attracties gaan dicht, maar het dierengedeelte blijft nog een week open”, klinkt het. 

Het dierenpark Harry Malter zal er deze herfstvakantie verlaten bijliggen. Het park gaat vroeger dan verwacht in winterstop omdat de regering heeft beslist dat pretparken moeten sluiten. “We hadden gehoopt om tijdens de herfstvakantie de financiële klap van de voorbije maanden een beetje goed te maken”, vertelt eigenares Sarah Malter. “We sluiten ons jaar af in mineur”

Pretpark én dierentuin

“Ons familiepark valt voor een deel onder de regels van een pretpark en voor een deel onder de regels van dierentuinen”, gaat Malter verder. “We zijn daarom genoodzaakt om onze attracties vanaf vandaag te sluiten. Het dierengedeelte in de openlucht blijft nog wel open. We vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben naar onze abonnees. Zij konden door corona veel later dan gepland ons park bezoeken, het zou niet eerlijk zijn tegenover hen als we nu al sluiten. Vanaf de herfstvakantie sluiten we ook het dierengedeelte.”  

We zijn allemaal geschrokken, we hadden deze sluiting niet zien aankomen

Sarah Malter, eigenares familiepark

Halloween in het park

“Normaal sluit ons park pas na de herfstvakantie”, zegt Malter nog. “Dan vieren we halloween in ons park en hangt er overal versiering. Dat zal dit jaar niet het geval zijn. We hadden gehoopt dat het toch kon doorgaan omdat alles in openlucht plaatsvindt, maar de regering heeft er anders over beslist.”

“We zijn er allemaal een beetje van geschrokken. We hadden deze sluiting niet zien aankomen, ook al begrijpen we wel dat er iets moet gebeuren nu de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan.”

Meest gelezen