Foto: Radio 2

Update: E40 in Aalter weer vrij na ongeval met vrachtwagen waarbij overal granaatappels lagen

In Aalter is de E40 in de richting van de kust volledig afgesloten geweest na een zwaar verkeersongeval met een vrachtwagen. De tientonner verloor hierbij zijn volledige lading granaatappels, die over de hele snelweg verspreid lag. De ochtendspits ondervond ernstige hinder. 

Het spectaculaire ongeval gebeurde rond deze nacht 1 uur in deelgemeente Maria-Aalter. De vrachtwagen botste er tegen de brug die over de autosnelweg loopt. Door de klap kantelde het gevaarte en kwam het dwars over de E40 te liggen. Zijn lading, duizenden granaatappels, liggen over de hele rijbaan verspreid.

De vrachtwagen werd getakeld, maar  de hulpdiensten hadden een hele klus aan het vrijmaken van de rijbaan. "De granaatappels liggen verspreid over de hele snelweg", zegt brandweerluitenant Marc Van de Voorde. "Het zal zeker nog een paar uur duren voordat de lading is opgeruimd en het wegdek is gereinigd." De bestuurder van de truck kon zelf uit zijn stuurhut klauteren en is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij het ongeval liep ook de brugpijler schade op, die hersteld zal moeten worden door het Agentschap Wegen & Verkeer. Er mag wel nog steeds verkeer over de brug rijden. 

Foto: Radio 2
kasto80

Meest gelezen