Radio 2

Koen Crucke maakt zich boos op Instagram: “Bedankt aan al diegenen die het niet nodig vonden om voorzichtig te zijn”

Koen Crucke uit De Haan ziet het even niet meer zitten na de verstrengde maatregelen. Als acteur en zanger deelt hij mee in de klappen. Op Instagram uit hij zijn ongenoegen over “de feestvierders”.

Koen Crucke “bedankt” op Instagram de mensen die het niet nodig vonden om voorzichtig om te springen met de coronamaatregelen. “Onze sector is, samen met veel andere sectoren, weer zwaar getroffen. Schrijf dit maar op uw geweten ... Tussen haakjes ... als er één is natuurlijk”, schrijft hij op Instagram. “Ik ben niet kwaad. Ik ben gewoon triestig”, verduidelijkt Crucke aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Crucke beweert dat hij te veel mensen ziet die geen rekening houden met de maatregelen. “Vorige week was ik in Antwerpen. Ik zag de helft zonder mondmasker rondlopen.” De acteur vindt deze periode erg vermoeiend voor zijn sector. “Continu wordt er van alles afgeschaft of verzet. Wij weten gewoon niet meer waar we staan. En dat geldt niet enkel voor mijn sector. Het is echt verschrikkelijk. We doen zo hard ons best om aan alle maatregelen te voldoen. Ik hoor dan jongeren zeggen: “We leven maar één keer”. Ik vraag me dan op mijn beurt af hoe lang we nog op die manier zullen moeten verder leven." 

Blijven schuiven

Crucke speelt mee in grote shows van Studio 100. Dat zijn dure producties waar veel mensen aan werken. “Alles wordt opnieuw opgeschoven. Zo worden alle shows van de krokusvakantie nu al verzet. Het publiek heeft enorm veel geduld. Ze vragen hun geld niet terug en wachten gewoon hun beurt af." 

Crucke woont in De Haan. Ook daar ziet hij dingen gebeuren die hem niet aanstaan. “Ik zie hier heel veel Fransen rondlopen zonder mondmasker. Onze premier had het over een team van 11 miljoen Belgen. Waarom sluit hij dan ons land niet af? Laat buitenlanders gewoon een tijdje niet binnen, houd het onder ons. Dat ze terug naar hun land gaan. Er valt hier toch niets te beleven. Het is hier een spookdorp, echt verschrikkelijk", klaagt Crucke.

Geen zin in de feestdagen

Over 2 maanden is het Kerstmis, maar ook dat kan hem niet opbeuren. “Dat wordt een zwarte periode. Ik ga zelfs geen kerstboom zetten. Want er valt niets te vieren. En dan op oudejaar elkaar een goed jaar wensen?Dit jaar zal ik zeggen: we zien wel.”

“Ik wil niet pessimistisch worden, maar het moest eens van mijn lever. Ik zal mijn moed terug oprapen. Ik beloof weer toffe filmpjes te maken voor op Instagram”, besluit hij optimistisch.

Meest gelezen