Plopsa

Landen geeft alle kinderen uit basisscholen gratis jaarabonnement voor nieuw zwembad

De stad Landen gaat 1.200 leerlingen van het basisonderwijs een jaarabonnement schenken voor Plopsaqua Landen-Hannuit. Daardoor kunnen ze genieten van onbeperkte toegang tot het nieuwe waterpark  De opening staat gepland voor begin december. 

Plopsaqua Landen-Hannuit, het nieuwe zwembad dat de Plopsagroep voor de twee steden bouwt, is bijna klaar.  Het complex gaat begin december  open en dat laat het stadsbestuur van Landen niet onopgemerkt voorbij gaan. Alle leerlingen van het basisonderwijs krijgen een jaarabonnement waarmee ze tijdens en na de schooluren onbeperkt kunnen gaan zwemmen in Plopsaqua. 

December

"De regeling gaat in, tegelijk met de opening van het zwembad begin december. Ze geldt voor alle kinderen uit Landen die in het basisonderwijs zitten, zowel in Landen zelf als in een buurgemeente", legt burgemeester Gino Debroux (L' anders) uit. " Het maakt ook niet uit of de kinderen als privé-persoon komen zwemmen, met de school of met de zwemclub. Ze kunnen altijd gebruik maken van het zwembad", stelt Debroux. 

Betaalbaar voor iedereen

"We zijn erg blij dat we deze regeling hebben kunnen uitwerken met de Plopsagroep", voegt Debroux nog toe. "Het is ook de bedoeling dat we deze formule elk jaar vernieuwen. Zo maken we het zwembad toegankelijk voor iedereen, ook voor de gezinnen met een klein budget."

Met dit gratis abonnement maken we het zwembad toegankelijk voor iedereen, ook voor gezinnen met een klein budget

Gino Debroux, burgemeester Landen

Bovendien blijft door deze formule ook het schoolzwemmen mogelijk. Burgemeester Debroux: "Sommige scholen hadden ons laten weten dat het zwemmen, samen met het vervoer, een dure zaak zou worden.  Nu de kostprijs van het zwemmen  wegvalt, blijft het voor iedereen betaalbaar. We hebben ons specifiek gericht op het basisonderwijs, omdat zowel kleuters als leerlingen uit het middelbaar sowieso minder gaan zwemmen met de school."

Meest gelezen