Radio 2

Leuvense huisartsenkring opent extra coronapost in Kessel-Lo: "Druk wordt te groot"

De druk op de centrale triagepost in de conciërgewoning van OHL in Leuven neemt toe. Huisartsenkring KOBHRA opent daarom met de steun van stad Leuven en het Wit-Gele Kruis extra triageposten in Vlaams-Brabant, om te beginnen in De Leuvense deelgemeente Kessel-Lo. . 

Het wordt stilaan te druk in de triagepost van de huisartsen, die gevestigd is in de conciergewoning van de Leuvense voetbalclub OHL. Daarom gaat er volgende week een tweede triagepost open aan de andere kant van de stad, in deelgemeente Kessel-Lo. 

"De triagepost bij OHL wordt stilaan te klein", bevestigt Huisarts Thierry Op de Beeck.  "We hebben al een tentje moeten bijplaatsen, maar het wordt stilaan ook kouder en tegelijk drukker. We moesten dus iets doen om de druk te verlichten. Want er zijn vier testplaatsen, maar in de praktijk waren we dikwijls bij zes mensen tegelijk een coronatest aan het afnemen. 

Er zijn hier eigenlijk maar vier testplaatsen, maar vaak nemen we bij zes mensen tegelijk een coronatest af
Thierry Op de Beeck, huisarts

Wit-Gele Kruis

"Het nieuwe coronatestcentrum komt in de lokalen van het Wit-Gele Kruis in Kessel-Lo. Dat biedt als voordeel dat het al ingericht is en ook makkelijk te vinden. Die coronapost zal elke dag enkele uren geopend zijn. Je zal er alleen terecht kunnen met een doorverwijzing van je huisarts", licht de dokter toe. 

Bertem en Haacht

Intussen wordt nog verder vooruit gedacht. Dokter Op de Beeck: "In die optiek gaan we vanaf 2 november ook op maandag extra centra openen in de lokalen van het Wit-Gele Kruis in Bertem en Haacht. De maandagen zijn namelijk altijd de drukste dagen om te testen. Als het nodig is kunnen ook de permanenties in die posten worden uitgebreid.

Volhouden

"Voorlopig houden we het allemaal nog vol", zegt de dokter. "De motivatie onder de huisartsen van onze kring en hun personeel ligt nog hoog. Maar de dag dat er mensen uitvallen door besmetting gaan we snel op ons tandvlees zitten", waarschuwt de dokter.

Meest gelezen