Politie handelde uit zelfverdediging bij dodelijke schietpartij in Aalter

De politie van Aalter, die enkele maanden geleden een man heeft doodgeschoten in het centrum van Aalter, handelde uit wettelijke zelfverdediging. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, dat het onderzoek recent heeft afgerond. De agenten werden aangevallen door een dolleman met messen.

Op 18 mei werd de Weibroekdreef in Aalter opgeschrikt door een schietpartij. Iets voor 19 uur liep een 35-jarige man door de straat. Hij was gewapend met messen en bedreigde iedereen die hij op zijn pad tegen kwam. De politie werd massaal opgetrommeld en hield de man onder schot. Ze riepen dat hij de messen moest weggooien, maar de man weigerde en viel daarop de politieagenten aan. De politie opende het vuur en schoot de man neer. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De gewapende man overleed op straat.

Het parket startte daarop een tweeledig onderzoek. Zowel de aanleiding van het schietincident, als het optreden van de politie werd onder de loep genomen. Vijf maanden later is het onderzoek afgerond, klinkt het bij het parket. "Uit het onderzoek blijkt dat de politie uit wettelijke verdediging gehandeld heeft." Het neergeschoten slachtoffer bleek geen onbekende voor het gerecht en had een rijkgevuld strafverleden. Op het moment van de feiten was hij vrij onder voorwaarden.

kasto80

Meest gelezen