Radio 2

Plopsaland erg ontgoocheld nu pretpark moet sluiten: "Het doet pijn dat dierentuinen wel kunnen openblijven"

Met de herfstvakantie in zicht is het een pijnlijke streep door de rekening: pretparken moeten minstens een maand sluiten. Steve Van den Kerkhof van Plopsaland in Adinkerke is erg ontgoocheld omdat hem de hele week werd gezegd dat ze wel konden openblijven.

De pretparken moeten sluiten, dierentuinen moeten alle binnenruimtes sluiten. Zij mogen dus wel open blijven. En daar is CEO Steve Van den Kerkhof van Plopsaland zeer teleurgesteld over. “Wij begrijpen het niet. Wij hebben bijzonder veel inspanningen gedaan. De meeste van onze attracties zijn ook in openlucht. Het is ronduit pijnlijk dat dierenparken wel mogen openblijven.”

Compleet verrast. Er werd me continu gezegd dat we konden openblijven.
CEO van Plopsaland Steve Van den Kerkhof

Van den Kerkhof had deze beslissing totaal niet verwacht. “De hele week heb ik overlegd met politici en beleidsmensen. Er werd me constant gezegd dat we konden open blijven. Waarom steken wij daar zoveel moeite in? België is het eerste land waar pretparken moeten sluiten. In onze buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland mogen ze wel openblijven. Ik vind dit onbegrijpelijk”, besluit Van den Kerkhof.

Meest gelezen