RSC Anderlecht ontgoocheld over voetbalwedstrijden zonder publiek

Voetbalclub Anderlecht begrijpt de beslissing van de overheid om geen publiek toe te laten op voetbalwedstrijden. Maar de club is wel ontgoocheld omdat ze veel inspanningen had gedaan om matchen coronaveilig te kunnen organiseren.

Vanavond speelt RSC Anderlecht tegen KV Kortrijk. De 1000 supporters die een kaartje hadden om naar de match te gaan kijken in Kortrijk, zullen alles op televisie moeten volgen. En ook de komende wedstrijden van Anderlecht in het Lotto Park zullen achter gesloten deuren plaatsvinden. 

Ontgoocheld

"Langs de ene kant heb ik begrip voor de beslissing", zegt Karel van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht. "Want de omstandigheden vandaag zijn extreem. Maar ik ben ook ontgoocheld. Wij zijn met onze club heel erg ver gegaan in het coronaveilig organiseren van wedstrijden. Het binnen- en buitengaan van supporters bijvoorbeeld verloopt via routes waardoor ze niet met mekaar in contact komen." De club werkte ook een gedetailleerd protocol uit met de gemeente Anderlecht, de veiligheidsdiensten en een viroloog. 

Het is erg voor de supporters, want voetbal is vertier

Van Eetvelt hoopt dat er scenario's kunnen worden uitgewerkt waardoor er binnenkort toch supporters kunnen toegelaten worden: "Het is vooral erg voor de supporters, want uiteindelijk geven we met voetbal vertier aan mensen. Voetbal kijken is voor enorm veel mensen in onze samenleving een belangrijke vorm van ontspanning. We willen er alles aan doen om hen dat in deze moeilijke tijden niet te ontnemen."

Vanavond speelt Anderlecht tegen KV Kortrijk. Hoe gaat Anderlecht de laatste tien minuten van de wedstrijd aanpakken? "Agressief", zegt Van Eetvelt (lacht). 

Meest gelezen