Spektakelmusical "40-45" opnieuw uitgesteld, Jelle Cleymans: "Voor onze hele ploeg is dit een zwarte dag"

In navolging van de nieuwe coronamaatregelen zal ook Studio 100 alle voorstellingen in zijn pop-up-theater in Puurs opnieuw uitstellen. Vanaf 3 november zou de musical "40-45" daar weer van start gaan, maar dat gaat ondanks alle voorbereidingen en repetities niet door. Jelle Cleymans, één van de hoofdrolspelers in de musical, is teleurgesteld. "Veel van mijn collega's hebben geen werk meer en 400.000 mensen hadden tickets gekocht. Dat is schrijnend", vertelt hij bij Radio 2 Antwerpen. 

In theaters, bioscopen en concertzalen mogen vanaf vandaag nog maar 200 mensen binnen. Dat heeft het Overlegcomité vanochtend tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Studio 100 zal daarom alle voorstellingen in het pop-up-theater in Puurs weer uitstellen, want voor grote producties is een publiek van 200 personen niet rendabel genoeg.

Toch geen heropstart

Vanaf 3 november ging Studio 100 de spektakelmusical "40-45" hernemen, maar dat gaat nu dus niet door. Nochtans werd de voorbije maanden alles in gereedheid gebracht om de voorstellingen coronaproof te laten doorgaan. Zo werden er per tribune aparte ingangen en toiletten voorzien, net als aparte plaatsen om te eten en te drinken. Ook de repetities waren net heropgestart, zegt zanger en acteur Jelle Cleymans die één van de hoofdrollen vertolkt in de musical. 

Dit was al de derde poging om terug te beginnen spelen

Jelle Cleymans, hoofdrol in musical "40-45"

Zoeken naar perspectief

"Voor onze hele ploeg is dit een zwarte dag. Dit was al de derde poging om terug te beginnen spelen en ook de eerste poging waarin ik zelf geloofde, want de cijfers waren een aantal weken geleden best gunstig. Maar zo rap gaat het dus met covid", vertelt Cleymans bij Radio 2 Antwerpen. "Veel van mijn collega's hebben al sinds 16 maart geen werk meer, sommigen moesten zelfs een andere job zoeken de afgelopen maanden. Dat is schrijnend als je bedenkt hoe goed het met de voorstellingen ging voor corona."

Cleymans denkt niet alleen aan zijn collega's waarbij het water aan de lippen staat, maar ook aan het publiek dat nu teleurgesteld wordt. De afgelopen weken had Studio 100 al 70.000 van de 400.000 mensen met een ticket omgeboekt, en die zullen nu dus opnieuw verwittigd moeten worden. "We hopen dat het snel opgelost wordt, want nu is het meer dan ooit zoeken naar perspectief", klinkt het. 

Toch is er ook begrip voor de nieuwe maatregelen. "Je weet nooit zeker in welke sector de meeste besmettingen plaatsvinden, dus we kunnen de virologen alleen maar volgen. We kunnen ons hier alleen maar bij neerleggen", besluit Cleymans. 

Meest gelezen