AFP or licensors

Studenten verpleegkunde helpen huisartsen tijdens vaccinatieweekend: 4.000 inwoners laten griepvaccin zetten

In Berchem gaan 22 studenten verpleegkunde van de Karel de Grote Hogeschool samen met  enkele huisartsen zo’n 4.000 inwoners inenten met het griepvaccin. “De huisartsen worden ondersteund en voor de studenten is dat een belangrijke praktijkervaring”, zegt opleidingshoofd verpleegkunde, Stef Janssens.

We zouden het in deze tijden bijna vergeten, maar naast het coronavirus komt ook het gewone griepvirus eraan. Om dat laatste tegen te gaan, wil een huisartsengroepsprakrijk in Berchem een vaccinatieweekend houden.

Zo’n 4.000 patiënten zullen ingeënt worden. De huisartsen zullen daarvoor bijgestaan worden door 22 studenten verpleegkunde van de Karel de Grote Hogeschool.

“Dit is een win-winsituatie”, zegt Stef Janssens, het opleidingshoofd verpleegkunde aan de Karel De Grote Hogeschool. “De huisartsen worden ondersteund en tegelijk zullen de studenten dit weekend zo veel vaccinaties zetten, dat ze het helemaal onder de knie hebben. Het is een unieke kans voor hen.”

Meest gelezen