Facebook Virgo +

Tweede en derde graad secundair in Vilvoorde volgen vanaf maandag halftijds afstandsonderwijs

De tweede en derde graad van de secundaire scholen in Vilvoorde stappen vanaf volgende maandag over naar halftijds afstandsonderwijs. De maatregel geldt alvast tot en met de week na de herfstvakantie. "We doen dit om de scholen op lange termijn open te kunnen houden", zegt burgemeester Hans Bonte.

De coronacijfers in Vilvoorde blijven slecht. Dat laat zich ook voelen in de scholen. Veel leerlingen en leerkrachten zijn afwezig, als gevolg van een besmetting of een quarantaine. Daarom heeft burgemeester Hans Bonte beslist dat de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs vanaf maandag deeltijds moeten overschakelen op afstandsonderwijs.  

Moeilijke beslissing

"Dit was een moeilijke beslissing", zegt burgemeester Bonte. "Maar de toestand in Vilvoorde is écht alarmerend. De media hebben het vaak over Brussel en Luik, maar ook hier in de rand is het erg. Daardoor is er veel uitval in onze scholen. Elke dag opnieuw vallen er leerkrachten uit of moeten er klassen in quarantaine. Vorige week moest een school (Virgo +) zelfs een hele week dicht. Dit creëert chaos en is op termijn onhoudbaar", zegt Bonte. 

De huidige toestand in de scholen is chaotisch en op termijn onhoudbaar
Hans Bonte, burgemeester Vilvoorde

Zo lang mogelijk open

"De scholen zijn grotendeels voorbereid op deze maatregel", verzekert de burgemeester. "Concreet zullen de klassen van de tweede en de derde graad secundair in principe afwisselend een week thuis en een week op school les volgen.  Maar de scholen kunnen ook andere formules toepassen. De maatregel gaat komende maandag in en geldt zeker al tot 13 november. Zo beperken we het risico op besmetting." De maatregel is volgens Bonte doorgepraat met alle scholengroepen, het personeel en de vakbonden.  "Ik besef dat dit ook voor de ouders niet evident zal zijn, maar het is een ingreep die ons moet toelaten om de scholen zo lang mogelijk open te houden", besluit Bonte. 

Meest gelezen