Radio 2

Urne met as van vrouw verdwenen in Mesen: "Een geluk dat onze pa dit niet meer hoeft mee te maken"

Op de begraafplaats van Mesen is de urne van een overleden vrouw uit het columbarium gestolen. Vermoedelijk is de diefstal het werk van vandalen. Want er zijn ook foto's en gedenktekens op enkele graven vernield. De familie van de vrouw van wie de urne is verdwenen, reageert erg geschokt.

De urne van Raymonde Lucas werd 2 twee jaar geleden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Mesen. Weduwnaar Roger Hofkens overleed vorig weekend.  De begrafenisondernemer ging de naam van de man op de nis van het columbarium erbij graveren. Hij ontdekte dat de urne met de as van de vrouw verdwenen was.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Opvallend: de dader had de moeite gedaan om de naamplaat opnieuw vast te draaien. De familie zocht 3 dagen de begraafplaats af. Tenslotte vond iemand de sierurne in een haag achteraan het kerkhof. Maar de urne zelf met de as is nog altijd zoek.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

"Ons ma is verdwenen; we zijn in shock”, vertelt Annick, één van de kinderen van Raymonde en Roger. "Wie doet nu zoiets? En hoe lang is ze al weg? Zijn er nog urnen verdwenen uit het columbarium? We deden alles wat we konden. We hopen ons ma nog terug te vinden. Een geluk dat pa dit niet meer moet meemaken, want het overlijden van zijn vrouw viel hem zwaar.”

De familie vermoedt dat de diefstal het werk is van vandalen. Elders op de begraafplaats zijn er foto’s beschadigd en aandenkens vernield.  Burgemeester Sandy Evrard van Mesen (MLM) noemt de diefstal één van de lafste daden die hij ooit heeft meegemaakt. Hij zal bekijken of de begraafplaats beter beveiligd kan worden.

Meest gelezen