JBO

Voetbalsupporters niet welkom bij wedstrijden: “Ik zal in de zetel supporteren voor Zulte Waregem”

Voetbalsupporters moeten de wedstrijden voortaan thuis volgen door de strengere coronamaatregelen. “Jammer, maar begrijpelijk”, klinkt het bij de supporters van Zulte Waregem. “We hopen dat de regering volgende maand op deze beslissing terugkomt.”

Zo’n anderhalve maand geleden keken de voetbalsupporters in ons land nog reikhalzend uit naar de wedstrijden die ze opnieuw mochten bijwonen na maanden binnen zitten. Maar nu heeft de regering beslist dat ze opnieuw thuis moeten supporteren. “Het is heel jammer, maar het zat eraan te komen”, vertelt Joost Morjean, supporter van Zulte Waregem. “De coronacijfers gaan de hoogte in, dus het is een begrijpelijke beslissing.”

Gehoorzame supporters

“De afgelopen maand volgenden de supporters van Zulte Waregem de coronamaatregelen goed op”, gaat Morjean verder. “Ik heb me op elk moment veilig gevoel in het stadion, maar het was onvermijdelijk dat er een verstrenging zou komen.”

Ik mag niet luid roepen als ze een goal maken, anders worden mijn buren boos

“Ik zou er alles aan doen om alle wedstrijden van mijn favoriete voetbalploeg te kunnen bijwonen, maar de regering heeft er anders over beslist", zegt Morjean nog. "Ik zal de wedstrijden van de komende weken thuis moeten bekijken. Normaal ging ik altijd op café en supporterde ik samen met enkele vrienden, maar nu de horeca gesloten is gaat ook dat niet meer. Ik zal thuis moeten supporteren samen met mijn broers. We zullen niet zo hard roepen als in het stadion”, lacht Morjean. “Ik denk dat onze buren dat niet zo leuk zouden vinden.”

Meest gelezen