Man die deur Gents appartement intrapte (en mogelijk gewapend was) is overmeesterd

In Gent hebben de speciale eenheden van de politie de man overmeesterd die mogelijk gewapend was en de deur van een appartement had ingetrapt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. De omstandigheden van het incident zijn nog niet duidelijk, maar volgens de eerste informatie trapte de man de deur van het appartement in en verschanste hij zich in de woning.

"Omstaanders zouden gehoord hebben dat de man riep dat hij ging schieten, maar het kan nog niet worden bevestigd of de man al dan niet gewapend is. Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat er geen andere mensen in het appartement aanwezig zijn", stelde het parket.

De politie kwam massaal ter plaatse en omwonenden werden uit voorzorg geëvacueerd. De speciale eenheden werden opgeroepen en uiteindelijk ingezet. Ze overmeesterden de man en daarbij werd niet geschoten. Het is nog niet duidelijk of de man gewapend was. Een huiszoeking in het appartement moet daar meer duidelijkheid over brengen.

Meest gelezen