Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Kinderen en jongeren omgekomen bij zware aanslag op educatief centrum in Afghaanse hoofdstad Kaboel

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn 24 mensen omgekomen bij een zelfmoordaanslag op een educatief centrum. Er vielen ook tientallen gewonden. De slachtoffers zijn vooral kinderen en jongeren. De aanslag is opgeëist door terreurorganisatie IS.

De explosie deed zich voor in een sjiitische wijk in het westelijke deel van de hoofdstad Kaboel, vlak voor een educatief centrum. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken wilde de aanslagpleger binnendringen in het centrum, maar werd hij bij de ingang tegengehouden door bewakers.

Daar blies hij zichzelf op en maakte hij tientallen slachtoffers. In totaal zijn 24 mensen, onder wie kinderen en jongeren, omgekomen. Er vielen ook zeker 57 gewonden.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

De aanslag is intussen opgeëist door IS. Hij deed ook denken aan een vergelijkbare aanslag op een educatief centrum in augustus 2018, waarbij 34 studenten werden gedood. Die aanslag werd opgeëist door een aan IS gelinkte terreurbeweging.

IS viseert in Afghanistan vooral sjiitische doelwitten.

Eerder dit jaar, in mei, werd in hetzelfde deel van Kaboel ook een dodelijke aanslag gepleegd op een materniteit. Daarbij kwamen 24 mensen om het leven, onder wie pasgeborenen en jonge moeders.

Dit zijn beelden gemaakt na de aanslag op het educatief centrum in Kaboel.

Videospeler inladen...

Taliban

Ook de taliban pleegt de laatste tijd weer meer aanslagen in Afghanistan, ondanks de vredesgesprekken die worden gehouden tussen de regering en de terreurorganisatie. 

Eerder vandaag werd het oosten van Afghanistan al opgeschrikt door een bomaanslag die volgens lokale media werd gepleegd door de taliban. Negen passagiers van een bus die op weg was van de oostelijke stad Ghazni naar Kaboel kwamen om het leven toen een bermbom ontplofte. Vier agenten raakten gewond. 

Meest gelezen