Fel vermagerde zangeres Adele in eerste tv-optreden in drie jaar: “Kon maar de helft van mezelf meenemen door corona”

Adele presenteerde zaterdag de Amerikaanse tv-show “Saturday Night Live”, haar eerste tv-optreden in drie jaar. Ze grapte meteen over haar spectaculaire gewichtsverlies: de Britse zangeres raakte na een crashdieet niet minder dan 44 kilo kwijt. Adele was eerder al een aantal keer te gast in het druk bekeken satirische programma. Dat ze nu de rol van gastpresentatrice op zich nam, wordt gezien als een voorbode van de release van haar nieuwe - en langverwachte – vierde studioalbum.

De Britse zangeres Adele (32) was eerder al een paar keer te gast in de invloedrijke satirische tv-show “Saturday Night Live” op de Amerikaanse tv-zender NBC, maar dit was de eerste keer dat ze de rol van gastpresentator op zich nam. 

Ik kon maar de helft van mezelf meenemen, en dit is de helft die ik gekozen heb.

Adele

“Ik weet dat ik er héél erg anders uitzie dan de laatste keer dat jullie me zagen", begon Adele haar openingsmonoloog. “Maar vanwege al die covid-maatregelen en de reisbeperkingen mocht ik niet veel bagage meenemen. Ik kon maar de helft van mezelf meenemen, en dit is de helft die ik gekozen heb."

Vier jaar geleden kondigde Adele voor het eerst aan dat ze werkte aan een vierde studioalbum. In februari van dit jaar verklapte ze op een bruiloft van haar beste vriendin dat haar nieuwe album in september uitgebracht zou worden. Adele bevestigde later via Instagram dat het nieuwe album vertraging opgelopen heeft door de wereldwijde COVID-19-uitbraak.

Haar eerdere drie albums hadden als titel 19, 21 en 25, telkens een verwijzing naar haar leeftijd op het moment van de release. Het nieuwe album zou gewoon “Adele” kunnen heten, maar op Instagram verwees Adele al eens naar “30”.

Vermoedelijk gaat het nieuwe album over haar scheiding van Simon Konecki, de man met wie ze in 2016 trouwde en van wie ze in april 2019 definitief scheidde. De kijkers waren alvast opgetogen toen ze in een sketch haar ballad "Someone like you" uit 2011 bracht.

Dat ze nu rol van gastpresentatrice op zich nam, wordt gezien als een voorbode van de release van dat nieuwe - en langverwachte – album. Singer songwriter H.E.R. was haar gast in de show. Adele vertrouwde haar toe dat ze de rol van presentator alleen had aanvaard “omdat mijn album nog niet klaar is en omdat ik te bang ben om die twee dingen tegelijkertijd te doen. Ik zou liever een paar pruiken opzetten – dit is tussen haakjes mijn echte haar – en een stuk of zes glazen wijn drinken en dan gewoon kijken wat er gebeurt.”

Adele bedacht de frontlinie van de gezondheidswerkers in New York met een “eerlijk en welgemeend dankjewel” voor hun werk in de strijd tegen COVID-19.

Aan de vooravond van de presidentsverkiezingen wilde ze geen al te politieke uitspraken doen, maar de show bevatte wel een hilarische sketch over het laatste verkiezingsdebat, waarin acteur Alec Baldwin de rol van Donald Trump en Jim Carrey die van Joe Biden op zich namen. 

Maar in haar monoloog verwees Adele wel naar politica Sarah Palin, de veelbesproken gouverneur van de staat Alaska die de Republikeinse presidentskandidaat John McCain in 2008 als zijn kandidaat-vicepresident had gekozen.

“God, ik ben zo opgewonden dat ik eindelijk deze show mag presenteren", zei Adele. “Niet alleen houd ik oprecht van de show, maar ik heb hier ook mijn Amerikaanse doorbraak beleefd, twaalf lange jaren geleden. Ik was in 2008 muzikale gast toen Sarah Palin naast Tina Fey (de actrice die Palin imiteerde in het programma, red.) verscheen. Uiteraard keken een paar miljoen mensen naar het programma. De rest is geschiedenis. Kijk, ik weet niets over de Amerikaanse politiek. Ik ben Britse, weet je wel? En ik wil niets zeggen dat té politiek getint is, dus ik houd het hierop: Sarah Palin, schatje, bedankt voor alles!”

Meest gelezen