Google Maps

Politie legt coronafeestje met 39 aanwezigen stil in loungebar in Maasmechelen

De politie heeft vanmorgen een feestje stilgelegd in een shisha- en loungebar op de Boudewijnlaan in Maasmechelen. Er waren 39 mensen aanwezig en de politie vond er ook flessen lachgas. Het is al de tweede keer in de coronaperiode dat er een feestje moet worden stilgelegd in de nachtclub.

Rond 1.30 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk een feestje aan de gang was in de shishabar. "De politie ging ter plaatse en hoorde muziek, maar de agenten raakten niet binnen", vertelt Tania Olaerts van de politie Lanaken-Maasmechelen. "Iets later zagen ze een man in de buurt. Hij werd gecontroleerd en gaf toe dat hij uit de nachtclub kwam. Toen de politie opnieuw aanklopte, kwamen er meerdere personen aan het raam kijken wat er aan de hand was. De politie trommelde uiteindelijk de brandweer op om de deur te openen."

De politie trof 39 mensen aan in de shishabar, onder wie de eigenaars. Zij kregen allemaal een boete omdat ze het samenscholingsverbod hadden geschonden. De eigenaars kregen daar nog een boete bovenop wegens het niet-respecteren van de opgelegde sluitingsuren. De politie nam ook een groot aantal flessen lachgas in beslag.

Al de tweede keer

Burgemeester Raf Terwingen (CD&V) heeft de nachtclub meteen laten sluiten omdat de huidige coronamaatregelen niet werden nageleefd. Het gaat dan onder meer om niet-essentiële verplaatsingen, de avondklok tussen middernacht en 5 uur 's ochtends en de verkoop van alcohol na 20 uur. In augustus kon de politie ook al 25 feestvierende jongeren betrappen in de nachtclub.  

Meest gelezen